Mozzarella in Carrozza

23, Apr 2020 | post

 

Mozzarella in Carrozza

simply Mozzarella in Carrozza, what else?

 

 

Ingredienti / Ingredients

  • 4 fette pane bianco in cassetta (quadrate) / slices of white bread (square)
  • 100 g Prosciutto cotto / baked ham
  • Mozzarella / Mozzarella
  • Acciughe sott’olio (facoltative) / Anchovies in oil (optional)
  • 4 cucchiai Farina / spoons flour
  • 1 Uova / egg
  • 1 pizzico sale / pinch salt
  • 1 pizzico pepe / pinch pepper
  • 100 ml acqua gassata / sparkling water
  • Olio di semi di arachide / peanut oil

 

Preparazione / Preparation

 

1. Iniziamo a preparare la Mozzarella in carrozza veneziana, per prima cosa preparate la pastella, mettete l’uovo in una terrina, rompetelo e aggiungete la farina, lavorate in modo che non ci siano grumi e solo dopo aver verificato l’assenza di grumi aggiungete poco alla volta l’acqua in modo che diventi bella liscia se risultasse troppo densa aggiungete ancora un po’ d’acqua.

1. Let’s start preparing our original Venetian Mozzarella in Carrozza: first of all we have to prepare the batter putting the egg in a bowl, breaking it and adding the flour, paying attention not to create lumps and, only after having controlled with attention the absence of any clot, add little by little the water making it as smooth as possible. If it results too thick, add a little more water.

 

2. Tagliate la mozzarella a fettine e le fette di pane a metà in modo da avere dei rettangoli, sistemate su 4 di questi una fetta di prosciutto e una striscia di mozzarella. Potete anche farle alle acciughe sistemando 2 filetti d’acciuga e una fetta di mozzarella. Ora mettete il coperchio su ogni pan carrè e pressate bene i bordi.

2. Cut the mozzarella into slices and trim the slices of bread half creating rectangles, arrange on 4 of these a slice of ham and a strip of mozzarella. You can also add  2 anchovy fillets and a slice of mozzarella. Now put the lid on each pan carrè and press the edges well.

 

3. Versate l’olio d’arachide in una pentola dai bordi alti e portate l’olio a temperatura, potete usare anche la friggitrice.

3. Pour the peanut oil into a high edges pot and raise up the oil to temperature, if available, you can also use the fryer.

 

4. Intingete ogni pezzo di mozzarella nella pastella e schiacciate bene i bordi in modo che s’impregni bene di pastella, mettete nell’olio caldo e cuocetele un paio di minuti avendo l’accortezza di girarle. Ci raccomandiamo che l’olio sia ben caldo per non farle assorbire troppo. Per verificare la giusta temperatura dell’olio fate la prova stecchino, se immergendo uno stuzzicadenti attorno si formano le bollicine significa che la temperatura è perfetta per friggere.

4. Dip each piece of mozzarella in the batter and squeeze the edges well so that it becomes impregnated with the batter, put in the hot oil and cook them for a couple of minutes being careful to turn them. We recommend to control the hight temperature of the oil in order our Mozzarella in Carrozza not to absorb too much. To check the right temperature of the oil try with the “toothpick test”, if by immersing a toothpick around it, bubbles are formed, it means that the temperature is perfect for frying.

 

5. Quando la Mozzarella in carrozza veneziana è dorata tiratela fuori dall’olio e adagiatela su della carta assorbente per alcuni minuti e poi servitela calda.

5. When the Mozzarella in Carrozza looks golden, take it out of the oil and lay it on absorbent paper for a few minutes and then serve hot.

 

Buon appetito! / Enjoy your meal!

#pinotgrigiostileitaliano

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